השורש שלי
כמו שעץ לא יכול לצמוח ללא שורשים , כך גם אדם לא יכול להתקיים בעולם בלי בסיס יציב יציב .מה זה בעצם בסיס יציב? יש הרבה סברות, הדתות יאמרו מסורת אבות, הפסיכולוגים יאמרו ביטחון בסיסי. קבלה לעם מעמידה את הקשרים בינינו במרכז. יהיו אלו אשר יצקצקו בלשונם. יאמרו -אבל כדי לרקום קשרים חייבים ביטחון.
חכמת הקבלה תענה -גם נכון. אבל הביטחון הבסיסי לא מורכב בואקום ולא לוטה בערפל. הוא מורכב קודם כל מהקשרים שיש לאדם עם סביבתו .תחילה זה קשר התינוק עם אמו, לאחר מכן קשריו עם בני משפחתו הקרובה , קשריו עם קבוצת השווים לו, קשריו עם בעלי סמכות ועוד ועוד. קצת מפחיד הייתי אומרת , יציינו הספקנים שכן יוצא שמידת הביטחון שלי תלויה בכל כך הרבה גורמים שאין לי עליהם שום יכולת השפעה. גם זה נכון, יענה הרב לייטמן.
אמנם אדם לא יכול להשפיע על מה שכבר קרה איתו, אין לו האפשרות לקבוע למי יוולד ומי ינהל את חייו בשנים הראשונות ובכלל ויחד עם זאת , אם נפנה מבטינו קדימה נוכל לראות כי אדם יכול להשפיע על עתידו על ידי קשירת מערכות יחסים טובות עם אנשים החפצים בכך גם, תוך כדי נכונות לוויתור הדדי.
זה לא קצת אינטרסנטי? ירימו גבה אותם אנשים?.
וחכמת הקבלה תענה – הטבע שלנו הוא כולו אינטרסנטי,זה בסדר. השאלה האם אנחנו לומדים לנצל אותו בחכמה -ומרוויחים אושר, או שלא. העולם סביבנו הוא אנסופי והוא ניתן לנו, נוצר עבורנו כל שצריך זה ללמוד איך להשתמש ואלה תולדות האושר , תוסיף חכמת הקבלה. והשאר – צא ולמד. תחקור, תבקש, תראה את הדרך שססלו עבורך המקובלים הגדולים שכתבו את כל הספרים