מה נדרש עבור תכנית היתר בנייה?

מה נדרש עבור תכנית היתר בנייה?

כל בניין ונכס בישראל מקבלים זכויות בנייה כאלו ואחרות, אשר מגדירות את גודל הנכס, סוג הנכס ואת הגבולות בהם הוא מתחיל ומסתיים. כאשר בעלי הנכס מבקשים לעשות שינויים כדוגמת הוספת פרגולה, שינויי בקירות החיצוניים או בשינויים כאלו ואחרים המשפיעים על שטח הדירה ועלולים לבצע פגיעה כזו או אחרת בתושבים שבסביבת הנכס. ובכדי לקבל היתר בנייה לשינויים אלו, דרוש פיקוח לא קטן החל מתכנון השינויים השונים ועד לגמר הבנייה. המסלול לקבלת היתר בנייה הוא לא מהיר, אך גם אינו שמור רק לגיבורי על שצולחים את המשימה הבירוקרטית. אם כך נשאלת השאלה, מה נדרש בכדי לקבל היתר בניה?

צעדים לקבלת היתר בניה

ישנם קרוב לשישה צעדים אשר בסופם ניתן יהיה לקבל היתר בנייה, צעדים אלו מתחילים בבניית תוכנית היתר בנייה וכוללים את תכנון השיפוץ, בדיקות טכניות והתנגדויות כאלו ואחרות שעלולות לעלות מטעמם של השכנים לנכס המיועד.

  • תכנון
    בעלי הנכס אינם יכולים לתכנן לבד את השיפוץ ועל כן יש להיעזר באיש מקצוע, שיתמחה לא רק בשרטוט השיפוץ אלא את המטרות לשם השיפוץ, החומרים בהם ישתמש וכו.
  • בדיקה טכנית
    בדיקה זו הינה בדיקה ראשונית של הבקשה עליה אמונים ועדת הבניה המקומית, כאשר אופי הבדיקה מתמקד במסמכים ובמידע הרלוונטי אותו צריך להציג בעל הנכס בעת התכנון שלו.
  • בדיקה הנדסית
    מלבד הבדיקות הטכניות על הוועדה לוודא כי התכנון עומד בתנאים הנדסיים שונים, כך למשל שבעל נכס כזה או אחר לא יבקש לבצע שיפוץ שאיננו הגיוני מבחינה הנדסית או שעלול לסכן בצורה כזו או אחרת את שאר התושבים באזור.
  • התנגדויות
    בהתאם לבדיקת המהנדס ובמידה והתוכנית תאושר על ידו ועל ידי הוועדה המקומית לבנייה, תתפרסם תוכנית הבנייה בכדי לשמוע האם לציבור שגובל עם בעל הנכס מתנגדים בצורה כזו אחרת לשיפוץ המתוכנן. במידה ואין מתנגדים במהלך ארבע עשר ימים מפרסום התוכנית, התוכנית תאושר.
  • וועדה מקומית
    עם סיום ההליך הבקשה תוחזר אל הוועדה המקומית לבנייה, שם תדון הוועדה על הקריטריונים השונים והמאפיינים של שיפוץ הנכס ובמידה ותאושר הבקשה יהיה על בעל הנכס לשלם את היטל שבח ואת האגרות הנוספות.
Comments are closed.